kantoorpand Cordeel | Vlissingen-Oost

4 foto's: kantoorpand Cordeel

Projecttype Nieuwbouw
Valbeveiliging
Start project 2014
Bedekkingstyp(en) Afschotisolatie en witte Profatec ECO dakbedekking
Opdrachtgever Cordeel Nederland B.V.
Locatie Vlissingen-Oost

Omschrijving

Het dak van het nieuwe kantoorpand wordt voorzien van afschotisolatie en speciale witte Profatec ECO dakbedekking.

Profatec ECO is een dakbaan waarvan de bitumen coating voor 25% is samengesteld uit gerecyclede grondstoffen. Deze bestaan hoofdzakelijk uit geregenereerd bitumen van oude dakbedekking, productierestanten en gerecyclede polymeren.

Luchtzuivering

Bovendien is de minerale afwerking van Profatec ECO gecoat met een speciaal type titaniumdioxide (TiO2). Onder invloed van UV-licht werkt dit als een katalysator en zet het stikstofoxiden (NOx) en  zwaveloxiden (SOx) om in onschadelijke en milieu-neutrale stoffen. Deze “Air Care Technology”  vraagt dus bij aan de reductie van fijnstof in de lucht.

CO2-reductie

Daarnaast is Profatec ECO aan de bovenzijde afgewerkt met een witte reflecterende minerale afwerking met een hoge “Solar Reflectance Index”. Dit resulteert in een reductie van de oppervlaktetemperatuur van de dakbedekking van meer dan 30 °C, waardoor de levensduur van de  dakbaan aanzienlijk verlengt wordt. Mede door dit en door zijn climatiserend effect (minder koeling  nodig) wordt de uitstoot van CO2 van het onderliggend gebouw aanzienlijk verminderd.


Partner voor bouwers en beheerders