Van der Valk Hotel | Utrecht

9 foto's: Van der Valk Hotel

Projecttype Nieuwbouw
Valbeveiliging
Start project 2015
Bedekkingstyp(en) isolatie en 2-laags bitumineuze dakbedekking
Opdrachtgever Wessels Zeist
Locatie Utrecht

Omschrijving

De bouw van het 19 verdiepingen tellende nieuwe Van der Valk-complex in Utrecht met kantoorontwikkeling (45.000 m2) begon in december 2014 aan de Winthontlaan, vakbij de afslag Jaarbeurs aan de Al2. Het complex bestaat uit een parkeerdek, een hoteltoren van 70 meter en een kantooropbouw van 30 meter hoog.

Het heiwerk voor de half verdiepte, bemaalde parkeerkelder nam enkele maanden in beslag, de in gietbouw uitgevoerde onderbouw (kolommen en breedplaatvloeren) kent verschillende verdiepingshoogten en vloerdikten, waardoor moest worden doorgestempeld tot aan de vierde verdiepingsvloer. De getunnelde hoteltoren wordt, net als de onderbouw, volledig handmatig gemetseld. Op de plint bevindt zich nog een apart kantoordeel (16.000 m2), dat zal worden voorzien van een aluminium vliesgevel.

De totale bouw neemt ongeveer twee jaar in beslag, op een logistiek ingewikkelde locatie. Verschillende bouwstromen lopen hier op verschillende snelheden door elkaar heen (de cascobouw van het beddenhuis was bijvoorbeeld ongeveer even snel klaar als het kantoordeel van zeven verdiepingen!). Er is tijd gewonnen door onder andere het steigerwerk voor de tunnelwerkzaamheden te combineren met dat voor het metselwerk. Een volledige omloop zorgt bovendien voor extra veiligheid tijdens het tunnelen.

Paradepaardje van het nieuwe hotel wordt de skybar op de bovenste verdieping met uitzicht over Utrecht. Ook komt er een zwembad op de 19e verdieping.

De daken worden door Lukasse Dakebdekkingen voorzien van isolatie en 2-laags bitumineuze dakbedekking.


Partner voor bouwers en beheerders