Wij zijn in 1e instantie benaderd door Klijn adviesbureau om de bestaande dakbedekking te overlagen met bitumen dit omdat er zonnepanelen geplaatst gaan worden op het dak.

Tijdens de opname zijn wij tot de conclusie gekomen dat zich er veel vocht tussen de dakbedekkingsconstructie bevond. Dit probleem resulteerde in een gevaarlijke situatie voor de medewerkers van Van Duijn omdat het vocht resulteerde in ijspegels aan de onderkant van de dakconstructie (dit omdat het een vrieshal is). Hierna is er door meerdere partijen snel geschakeld wij zijn in gesprek gegaan met de opdrachtgever over hoe we dit zo snel en goed mogelijk op konden lossen.

Wij hebben hierin veel samengewerkt met onze betrouwbare adviseur het Bouwraadhuis. Samen zijn wij tot de conclusie gekomen dat er niets anders op zat dan: de gehele dakbedekkingsconstructie slopen tot op de staalbeplating.

Gezien de periode van het jaar hebben wij heel flexibel en creatief moeten plannen dit omdat wij op bepaalde moment van de dag volledig open lagen en er dus geen waterdichtheid kon worden gegarandeerd. Vervolgens hebben wij van dag tot dag moeten plannen met Continu omdat de betonmortel in een droge periode moet worden aangebracht + minimaal een periode van 24 uur nodig heeft om op te drogen en uit te harden.

Wat hebben wij gedaan?:

  • Dakbedekking + isolatie volledig gesloopt in samenwerking met Sturm en Dekker
  • Drie laags PIR geïsoleerd los gelegd op de staalbeplating
  • ALU dampremmer los gelegd op de isolatie en de naden afgebrand om de dampdichtheid te garanderen
  • CPS beton mortel gesmeerd over het geïsoleerd pakket in samenwerking met Continu
  • Nieuwe 470k24 bitumen toplaag volledig gebrand aangebracht op de voorgesmeerde beton mortel.